Ezek a padlófűtés előnyei

A padlófűtés nem más, mint a fűtés tisztább és okosabb módja. A sugárzó hőtechnológiát alkalmazó fűtőtestek energiahatékonyabbak, mint más fűtési módok, mivel az embereket és a tárgyakat a közvetlenül melegítik fel. A megnövekedett hatásfoknak hála jelentős megtakarításokra számíthatsz a fűtésszámláddal is.
Ezek a padlófűtés előnyei

Ha a padlófűtést bevezetését fontolgatod egy közelgő lakásfelújítási projekt részeként, megértjük, hogy kérdéseid és aggályaid lehetnek azzal kapcsolatban, hogy ez-e a megfelelő fűtési megoldás számodra. Ebben a szakértői útmutatóban áttekintjük a padlófűtés előnyeit, amelyek segíthetnek meggyőzni a telepítéséről.

Energiahatékony fűtés

Kétféle sugárzó padlófűtés létezik, az elektromos és a víz alapú rendszer. Mindkettő a padlótól felfelé biztosít fűtést a helyiségben az egyenletes, hatékony melegítés érdekében. A melegvizes rendszerek enyhén melegített vizet pumpálnak csöveken keresztül, hogy kényelmes hőmérsékletet teremtsenek, míg az elektromos rendszerek a padló alá szerelt elektromos fűtőkábeleket használják hőtermelésre.

A hagyományos radiátorokat magas hőmérsékletre (65-75 Celsius fok közé) kell fűteni a helyiség hatékony felfűtéséhez, míg a padlófűtésnek elég 29 Celsius fokos vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten kell működnie, a padlóburkolattól függően, hogy felmelegítse a helyiséget. Ezekkel az alacsonyabb hőmérsékletekkel kevesebb energiát fogyaszt, és segíthet alacsonyan tartani az energiaszámlákat - hangsúlyozza Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

A radiátorok először a hozzájuk legközelebb eső levegőt melegítik fel, így a radiátorokkal fűtött helyiségekben „hideg foltok” alakulnak ki, vagyis a levegő a szoba közepén hidegnek, a radiátorok mellett pedig nagyon melegnek tűnik. Ez általában azt eredményezi, hogy kinyitunk egy ablakot a radiátor felett, hogy friss levegőt vigyünk be, eközben hagyjuk, hogy a ház felmelegítésére fordított energia kiszabaduljon az ablakon.

A sugárzó hő meleget biztosít a padlótól felfelé az egész helyiségben, anélkül, hogy hideg foltok vagy fülledtség keletkezne a fűtött területen.

Összefoglalva, a hagyományos radiátorokkal ellentétben, amelyek néha hidegnek, máskor túl melegnek érezhetik a helyiséget, a padlófűtés nem melegszik túl, hanem egy rendszerspecifikus termosztát segítségével éri el az Ön által beállított kívánt hőmérsékletet. A sugárzó hő segítségéve akár 40 százalékot is megtakaríthat fűtésszámláján, köszönhetően a hatékony otthonmelegítési módnak.

A sugárzó hő átlagosan 15 százalékos fűtési megtakarítást biztosít a hatékony otthonmelegítési módnak köszönhetően. A padlófűtés egyik fő előnye, hogy a telepítést követően a rendszerek szinte semmilyen karbantartást nem igényelnek.

A legtöbb elektromos fűtőberendezést egy rendszerspecifikus termosztáttal kell vezérelni, amely fokozza az energiahatékonyságát, és programozható fűtési ütemezést vagy automatikus fűtési funkciót is biztosít. Ez azt jelenti, hogy nem kell gondolnod otthonod fűtésére; a rendszer mindig a megfelelő hőmérsékleten és az számodra megfelelő időben fűti az otthonodat.

Kapcsolódó cikkek

Tévhitek az elektromos padlófűtésről – ezért ne higgy nekik!

Tévhitek az elektromos padlófűtésről – ezért ne higgy nekik!

Kacsából akad bőven, nemcsak a tóparton, hanem a padlófűtés világában is. Hogy miért? Azért, mert a köztudatban megannyi fals feltételezés él, amikről éppen itt az idő lerántani a leplet. Mert ezek az elgondolások nagyjából száz százalékban tévesek.

Energiatakarékosság: ez az ipari konyhák jelszava

Energiatakarékosság: ez az ipari konyhák jelszava

Napjaink energiahiányos időszakában az energiatakarékosság az elsődleges szempontok közé került.

Kötél kisokos: alapanyagok, színek és kiszerelések

Kötél kisokos: alapanyagok, színek és kiszerelések

Köteleket használnak az iparban, a hajózásban, a háztartásban, a mezőgazdaságban, és még számos más területen.