Férfiak és nők közötti különbségek

Azt mindig is tudtuk, hogy a férfiak és a nők nagyon sok dologban különböznek egymástól. Pedig ha tudnánk és ismernénk ezeket a különbségeket, akkor kevesebb vita és nézeteltérés lenne az egyes családokban. Mutatunk is néhány dolgot, amelyekben a nők és a férfiak annyira különböznek.
Férfiak és nők közötti különbségek

A férfiak jelentős hányadának egész életében semmit sem változik a testalkata. A nőkkel ellentétben, ugyanis a hölgyek nagy százalékának nagyon is sokat formálódik a teste, kezdve a kamaszkorral. Ilyenkor kicsit minden nőnek szélesebbé válik a csípője. Ennek biológiai magyarázata nem más, minthogy elegendő hely legyen a kisbaba számára. Majd jön a változókor, amikor is jelentősen lelassul az anyagcsere, ami szintén hízással járhat együtt.

A férfiak többsége ugyan megjegyzi, ha lát valakinél egy csokor szép virágot, vagy ha a kertben nyílik egy-egy szép virág, de nem rohannak oda szagolgatni. Ennek két oka is van. Az egyik, hogy ez tipikusan a nőkre jellemző cselekedet, másrészt a nők sokkal kifinomultabb szaglással rendelkeznek, mint a férfiak.

A nők sokkal több színskálát, színspektrumot látnak, mint a férfiak. Hiába bizonygatja egy nő a férjének, hogy milyen cuki volt az a levendulaszínű ruha a kirakatban, a férje nem fog emlékezni arra a bájos ruhára, mert ő meg volt arról győződve, hogy a kirakatban egy lila ruhát látott. Azaz, míg egy férfi egyetlen színt lát mondjuk egy lilában, addig egy nő 6 vagy akár 8 árnyalatát is meg tudja különböztetni ennek a színnek.

Ha egy nő és egy férfi elmennek együtt inni valahová és ugyanannyi alkoholt fogyasztanak, a nő húzza a rövidebbet, ugyanis sokkal hamarabb illuminált állapotba kerülhet. Ennek az a magyarázata, hogy a férfiakban több olyan enzim is van, amely segít az alkohol lebontásában, így kevesebb alkohol kerül a véráramba. A nőknél kevesebb ilyen enzim termelődik, ezért hamarabb is lesznek spiccesek.

A nők jóval megfontoltabbak, mint a férfiak. A női nem általában sokkal elővigyázatosabb és nincs bennük az a gondolat, hogy csak egyszer élünk, ellentétben a férfiakkal.

Azt mindenki tudja, hogy a nők szeretnek öltözködni és minden szezonban szeretik magukat új ruhadarabokkal meglepni. Az azonban tény, hogy a nők máshogy is öltözködnek, mint a férfiak. Egy férfi először mindig a zokniját és a nadrágját keresi, hogy azokat vegye fel először, míg a nők többsége felülről lefelé haladva szeret öltözködni.

Kapcsolódó cikkek

Dolgok, amelyektől egy nő idősebbnek nézhet ki

Dolgok, amelyektől egy nő idősebbnek nézhet ki

Léteznek olyan szépségápolási trükkök, amelyek fiatalítanak, de nagyon sok minden öregíthet is bennünket.

Minden, amit a téli kirándulásról tudni kell

Minden, amit a téli kirándulásról tudni kell

Tippek, amikkel a hideg évszakban is élmény lesz a túra.

A legnépszerűbb meditációs típusok

A legnépszerűbb meditációs típusok

Akár a stressz kezelésére, akár az egészséged javítására, akár az életed jobbá tételére keresel módszert, a meditáció hatékony lehetőség lehet.