Férfiak és nők közötti különbségek

Azt mindig is tudtuk, hogy a férfiak és a nők nagyon sok dologban különböznek egymástól. Pedig ha tudnánk és ismernénk ezeket a különbségeket, akkor kevesebb vita és nézeteltérés lenne az egyes családokban. Mutatunk is néhány dolgot, amelyekben a nők és a férfiak annyira különböznek.
Férfiak és nők közötti különbségek

A férfiak jelentős hányadának egész életében semmit sem változik a testalkata. A nőkkel ellentétben, ugyanis a hölgyek nagy százalékának nagyon is sokat formálódik a teste, kezdve a kamaszkorral. Ilyenkor kicsit minden nőnek szélesebbé válik a csípője. Ennek biológiai magyarázata nem más, minthogy elegendő hely legyen a kisbaba számára. Majd jön a változókor, amikor is jelentősen lelassul az anyagcsere, ami szintén hízással járhat együtt.

A férfiak többsége ugyan megjegyzi, ha lát valakinél egy csokor szép virágot, vagy ha a kertben nyílik egy-egy szép virág, de nem rohannak oda szagolgatni. Ennek két oka is van. Az egyik, hogy ez tipikusan a nőkre jellemző cselekedet, másrészt a nők sokkal kifinomultabb szaglással rendelkeznek, mint a férfiak.

A nők sokkal több színskálát, színspektrumot látnak, mint a férfiak. Hiába bizonygatja egy nő a férjének, hogy milyen cuki volt az a levendulaszínű ruha a kirakatban, a férje nem fog emlékezni arra a bájos ruhára, mert ő meg volt arról győződve, hogy a kirakatban egy lila ruhát látott. Azaz, míg egy férfi egyetlen színt lát mondjuk egy lilában, addig egy nő 6 vagy akár 8 árnyalatát is meg tudja különböztetni ennek a színnek.

Ha egy nő és egy férfi elmennek együtt inni valahová és ugyanannyi alkoholt fogyasztanak, a nő húzza a rövidebbet, ugyanis sokkal hamarabb illuminált állapotba kerülhet. Ennek az a magyarázata, hogy a férfiakban több olyan enzim is van, amely segít az alkohol lebontásában, így kevesebb alkohol kerül a véráramba. A nőknél kevesebb ilyen enzim termelődik, ezért hamarabb is lesznek spiccesek.

A nők jóval megfontoltabbak, mint a férfiak. A női nem általában sokkal elővigyázatosabb és nincs bennük az a gondolat, hogy csak egyszer élünk, ellentétben a férfiakkal.

Azt mindenki tudja, hogy a nők szeretnek öltözködni és minden szezonban szeretik magukat új ruhadarabokkal meglepni. Az azonban tény, hogy a nők máshogy is öltözködnek, mint a férfiak. Egy férfi először mindig a zokniját és a nadrágját keresi, hogy azokat vegye fel először, míg a nők többsége felülről lefelé haladva szeret öltözködni.

Kapcsolódó cikkek

Minden, amit a téli kirándulásról tudni kell

Minden, amit a téli kirándulásról tudni kell

Tippek, amikkel a hideg évszakban is élmény lesz a túra.

A legnépszerűbb meditációs típusok

A legnépszerűbb meditációs típusok

Akár a stressz kezelésére, akár az egészséged javítására, akár az életed jobbá tételére keresel módszert, a meditáció hatékony lehetőség lehet.

Miket ne mondjunk egy férfinak, miket ne csináljunk nőként?

Miket ne mondjunk egy férfinak, miket ne csináljunk nőként?

A férfiak is könnyen megsértődhetnek, csak nem minden esetben mutatják ki.