Miket ne mondjunk egy férfinak, miket ne csináljunk nőként?

A férfiak többsége még akkor is kősziklaként áll előttünk, ha éppen vérig sértettük őket. Azonban vannak dolgok, amiket valóban ne mondjunk egy férfinak, mert ezzel megalázzuk, mint férfit, csorbát ejtünk az önbecsülésén és még az is lehet, hogy soha többé nem bocsájt meg nekünk. Mutatjuk is, mitől borsózik a férfiak háta annyira!
Miket ne mondjunk egy férfinak, miket ne csináljunk nőként?

Amikor egy férfi megkérdezi a nőt, hogy mi a baj és a nő azt válaszolja, hogy semmi, jól vagyok, de közben még sír is, akkor bizony ez nem csak fejtörést okoz a férfinak, de még az önbecsülését is eltiportjuk. Hiszen, ha egy nő, a társa, annyira nem érzi jól magát a kapcsolatban, a házasságban, akkor felteszi magának a kérdést, hogy vajon miatta ennyire boldogtalan a kedvese? Éppen ezért érdemes a társunkkal őszintén beszélni, és ha szomorúak vagyunk, minden esetben hozzátenni, hogy nem miatta, nem a kapcsolatunk miatt szomorkodunk.

Egy őszinte kapcsolat arról szól, hogy mindent őszintén bevallunk, elmondunk a párunknak. Aztán jönnek az olyan kérdések a nőktől, hogy szerinted kövér vagyok? Az ilyen és ehhez hasonló kérdéseket egyetlen férfi sem szereti, még a legőszintébb kapcsolatokban sem, hiszen jó válasz sosincs erre a kérdésre. Hiszen, ha a férfi bevallja az igazat, az a legtöbb esetben is sértődést szül, de mindenképpen kirobbant egy olyan veszekedést, amit el is lehetett volna kerülni.

Ma már nincsenek kifejezetten női és férfimunkák még az otthonunkban sem, hiszen a nők is el tudnak végezni olyan feladatokat, ami korábban csak a férfiak reszortja, feladata volt. Viszont a férfiak még mindig sérelmezik, ha egy nő akar valamit a házban megjavítani, megszerelni. Ezzel azt fejezzük ki irányába, hogy jobb, ha bele sem kezd a dolgok javításába, renoválásába, mert abban nem lesz köszönet. Jó dolog a munkamegosztás és a munkák felosztása, de a nemi szerepeket semmiképpen sem ildomos felcserélni. Ennél már csak az a lelombozóbb, amikor egy nő a férje háta mögött állva megkérdezi, valóban meg tudod csinálni?

A férfiak szeretnek csendben elmélkedni, míg a hosszas hallgatást a nők hajlamosak túlgondolni. Lehet, sőt száz százalék, hogy az adott férfi csak élvezi a csendet és semmi konkrétra nem gondol, vagy egész egyszerűen csak szeret munka után relaxálni, azonban a nők egyből bonyolítják a dolgot és azt gondolják, hogy a kapcsolattal van probléma.

A férfiak többsége nem sumákol, és nem titkol semmit, de nekik is szükségük van privát szférára. Ha éppen a telefonján vagy a laptopján néz, hallgat valamit, ne álljunk a háta mögött és ne kíváncsiskodjunk, hiszen ezzel valóban azt fejezzük ki, hogy nem bízunk meg benne.

Kapcsolódó cikkek

Meditáció és egészséges életmód: a lelki és testi egyensúly keresése

Meditáció és egészséges életmód: a lelki és testi egyensúly keresése

Az egészséges életmód eléréséhez és fenntartásához nem csak a testi egészség és az étrend számít.

Miket ne mondjunk egy férfinak, miket ne csináljunk nőként?

Miket ne mondjunk egy férfinak, miket ne csináljunk nőként?

A férfiak is könnyen megsértődhetnek, csak nem minden esetben mutatják ki.

A legnépszerűbb meditációs típusok

A legnépszerűbb meditációs típusok

Akár a stressz kezelésére, akár az egészséged javítására, akár az életed jobbá tételére keresel módszert, a meditáció hatékony lehetőség lehet.