Dolgok, amelyektől egy nő idősebbnek nézhet ki

Bármilyen életkorú nőről is beszélünk, tény, hogy a nők nagyon szeretnek tetszeni másoknak és jól kinézni. Ezért sem véletlen, hogy a nők többségének rengeteg kozmetikai és szépségápolási, sminkterméke van a fürdőszobájában. Azonban ahogy öregszünk, úgy egyes dolgok nemhogy fiatalítanak, még öregítenek is. Mutatjuk is, mit tesznek meg a nők, hogy fiatalabbnak tűnjenek, azonban épphogy az ellenkező hatást érhetik ezzel el.
Dolgok, amelyektől egy nő idősebbnek nézhet ki

Sokan kedvelik a hatalmas, feltűnő ékszereket. Ez a fiatalabb nőknek jól áll, de egy idősebb nőnek kifejezetten nem. Miért? A női kéz is öregszik és ezzel párhuzamosan ráncosodik is. Ha egy hatalmas gyűrűt viselünk, azzal nem csak felhívjuk a figyelmet, de odavonzzuk az emberi tekinteteket. Így mindenki látni fogja a korunkat, hiszen a kéz, még erről is árulkodik.

A 70-es, 80-as években nagy divat volt a haj tupírozása. Ma már nem sokan kínozzák ily módon a hajukat, azonban ha mégis ebbe a táborba tartozol, tudnod kell, hogy ez a hajviselet is rettenetesen öregít, nem mellesleg még az arc vonásait is torzítja.

Az elegáns megjelenés minden életkorban nagyon trendi, azonban a kiegészítők sokat ronthatnak az összképen. Még akkor se válasszunk nagy kézitáskát, ha egyébként szeretjük az egész fürdőszobában lévő termékünket a táskánkba pakolni, mivel a hatalmas kézitáska is öregíthet rajtunk. Az elegancia megtestesítője lehet kiegészítők közül a kisebb vagy közepes méretű táska, amely még vagánnyá és fiatalossá is varázsolhat bennünket.

Szemöldök trendek jönnek és mennek. Minden évben változik a divat ezen a téren is, de az tény, hogy a nagyon vékonyra szedett vagy tetovált szemöldök is sokat öregít az arcon, így erre is gondoljunk, ha szemöldökalakításra érkezünk valamelyik szalonba.

Az ajakápolás is rendkívül fontos, hiszen még az ajkunk is ráncosodik és csökken a mérete a kor előrehaladtával. Ma már remek sminktrükkök léteznek arra, hogyan tegyük dúsabbá, teltebbé az ajkainkat. A vékony ajkak ugyanis nem csak szigorú arcvonásokat kölcsönöznek az arcnak, még öregítenek is. Ha nem szeretnénk idősnek tűnni, akkor válasszunk a sötét rúzsok és színezett ajakápoló helyett, világosabb árnyalatokat.

Amikor egy nő meg tanul sminkelni, sokszor ugyanazokat a termékeket és technikákat alkalmazza egy egész életen át. Azonban néha muszáj váltani, más, a korunknak megfelelő termékeket kipróbálni és használni, hiszen ami jól állt húszévesen, nem biztos, hogy ötvenévesen is jól fog rajtunk mutatni. Az alsó szempillák spirálozása nem túl jó ötlet, mint ahogyan a tusvonal használata sem, hiszen a szem környéki bőr a legvékonyabb, így a ráncok is itt mutatkoznak meg először. Az alsó szempillákat se húzzuk ki és a fekete spirál helyett használhatunk barna vagy színtelen szempillaspirált is.

Kapcsolódó cikkek

A vadászat története

A vadászat története

A vadászat hosszú múltra tekint vissza az embereknél. A vadászat és a társadalomban betöltött szerepe a kezdetektől napjainkig számos változáson ment keresztül.

Miket ne mondjunk egy férfinak, miket ne csináljunk nőként?

Miket ne mondjunk egy férfinak, miket ne csináljunk nőként?

A férfiak is könnyen megsértődhetnek, csak nem minden esetben mutatják ki.

Meditáció és egészséges életmód: a lelki és testi egyensúly keresése

Meditáció és egészséges életmód: a lelki és testi egyensúly keresése

Az egészséges életmód eléréséhez és fenntartásához nem csak a testi egészség és az étrend számít.