Íme, a világ legkülönlegesebb italai

Rengeteget hallunk a konyhákról a világ különböző tájain. A legtöbben mégsem vagyunk tisztában vele, mit fogyasztanak az egyes nemzetek lakói, ha nem ételről, hanem frissítő italokról van szó.
Íme, a világ legkülönlegesebb italai

Most néhány izgalmas italt mutatunk be az https://idrinks.hu segítéségével a világ különböző tájairól, amelyekről még bizonyára te sem hallottál!

1. Gazoz: az izraeliek kedvence

A gazoz egy kifinomult, alkoholmentes ital, szerény múlttal. A szó, amely állítólag a török ​​„gáz” szóból származik, egyszerűen szódára és szirupra utal. Az idők során a gazoz pezsgő víz alapú kézműves itallá érlelődött, ami helyi forrásból származó gyümölcsökkel, virágokkal, gyógynövényekkel, fűszerekkel, erjesztéssel és szirupokkal válik teljessé. Izraelben Az erjesztett italok, mint a kombucha és a kefir is egyre népszerűbbek is egyre népszerűbbek, mivel az emberek kevesebb alkoholt isznak.

2. Spanyol nyári vörösbor

A Tinto de verano a vörösbor és a citromos szóda frissítő kombinációja. A tinto de verano jelentése „nyári vörösbor”, amely lényegében a spanyol vörösbor és a gyümölcsös üdítő keveréke. Ezt isszák Spanyolországban nyáron, általában sangria helyett. Leginkább egy napsütötte teraszon érdemes kortyolgatni. Adj hozzá egy csepp vermutot az extra löketért, és díszítsd friss citrusfélékkel a tökéletes esztétikai megjelenés érdekében!

3. Rivella, a svájci tejszérum

A tejsavó vagy a tejszérum a sajtkészítési folyamat mellékterméke. Svájcban több mint 450 fajta sajtot készítenek, így a Rivellában remekül hasznosulnak a megmaradt összetevők. Az olyan üdítőitalok, mint a Rivella Blue, még a vérnyomást és a szívbetegségek kockázatát is csökkenthetik. A svájciak kedvenc egészséges itala gyümölcs- és gyógynövénykivonatok titkos keverékét is tartalmazza.

4. Az indiai zöld dzsúz

A cukorrépa leve igencsak kedvelt Indiában, ahol a napi hőmérséklet a 40 fokot is elérheti. A zöld dzsúz azonban más ázsiai országokban is közkedvelt, ahol a leggyakrabban a sarki árusok standján találkozhatunk vele. Ott egy dízelmeghajtású gépen át préselik a répalevet, amit citrommal, gyömbérrel, sóval és némi jéggel tupírozva kínálnak a vásárlóknak. Az ilyen italhoz ráadásul rendkívül olcsón, 10 és 40 cent közti összegért tudunk náluk hozzájutni.

Érdekel 4 további ital? Akkor olvasd el cikkünk folytatását is!

Kapcsolódó cikkek

A legfontosabb barista kellékek

A legfontosabb barista kellékek

A barista, magyar kifejezéssel kávépincér, olyan vendéglátásban dolgozó személy, aki főként espresso és egyéb kávéfajták elkészítésével és azok felszolgálásával foglalkozik.

Melyek a legfinomabb ízesített ginek?

Melyek a legfinomabb ízesített ginek?

Talán nincs is még egy ital, amelyből ekkora a választék mint a ginből.

5 dolog, amiért népszerű a barista munka

5 dolog, amiért népszerű a barista munka

Ma már a gőzölgő feketét egyre profibb szakemberek készítik a kávézókban.