Különböző típusú párnák

A megfelelő párnatípus kiválasztása kulcsfontosságú a lehető legjobb alváshoz.
Különböző típusú párnák

Segít megtámasztani a nyakát, a fejét és a gerincét. Emellett enyhíti a nyomást és kényelmet biztosít. Ezenkívül számos különböző típusú párna közül választhat. Ezek keménységükben és puhaságukban, valamint árkategóriájukban is különböznek. Fontos, hogy a párna vásárlás előtt vegye figyelembe személyes igényeit és preferenciáit.

A leggyakoribb párnatöltet a latex. A latex egy természetes anyag, amely tartós és hűvös. Emellett hipoallergén is. A tölteléket gyakran szintetikus anyaggal kombinálják a gyakori allergiák megelőzése érdekében. A latex több támogatást is nyújt, mint sok más párnatöltet.

Egy másik gyakori töltelék a pamut. A pamut légáteresztőbb, mint más párnatöltetek. Szilárdabb, mint a latex, de nem nyújt akkora alátámasztást. Könnyen mosható és ellapítható. Jó választás azoknak, akik költségvetésbarát párnát keresnek.

A pehellyel töltött párna fényűző, bolyhos anyag. Ez az egyik legpuhább párnatöltet is. Hipoallergén, de drága lehet. A pehely is nagyon összenyomható, ezért érdemes megfontolni egy pehelyalternatívát. A pehelyalternatív párnák poliészterből készülnek. Ezek nem rendelkeznek ugyanazzal a puhasággal, mint a pehely. Nem olyan tartósak, mint a pehely, de megfizethetőbbek.

Egy másik gyakori párnatöltet a hajdina héja. A hajdina héja növényi alapú töltelék, amely puha és tartós. Az ázsiai országokban népszerűek. Nagyszerűek az oldalalvók számára, és nyomáspontos kényelmet biztosítanak. Idővel azonban hajlamosak lebomlani, ami befolyásolhatja a támasztást.

Pehely & a tollkeverék párnák olcsóbb megoldást jelentenek, mint a teljesen pehelypárnák. A külső kamrákat 550 pelyhes pehellyel töltik meg, míg a középső kamrát 95:5 arányú toll-pehely arányú pehellyel töltik meg. Minél magasabb a toll-pehely arány, annál nagyobb a párna belmagassága. Minél magasabb a párna vastagsága, annál tovább megőrzi a párna a keménységét.

A hajdina párnák remek választás az oldal- és hátalvók számára. Támogatják a hát és a nyak nyomáspontjait, de nem olyan puhák, mint a pehelypárnák. Azok számára is jó választás, akik nyak- és hátfájásban szenvednek.

A vízzel töltött párnák szintén egy lehetőség, de ezek egy kicsit ritkábbak. A vízzel töltött párnák egy poliészter vagy pamut huzatot tartalmaznak, amelybe egy vízzel töltött zsákot helyeznek. A víz megakadályozza, hogy a párna megereszkedjen, de szivároghat. A vízzel töltött párnák a terhes nők számára is nagyszerű választás lehetnek, mivel támasztó, kényelmes párnát biztosítanak.

A gélpárnák is egy lehetőség. A gélpárnákat gélszerű anyaggal töltik meg, amely hűsítő tulajdonságokkal rendelkezik. Kevésbé drágák, mint a legtöbb más párnatípus, de rendszeres bolyhosítást igényelnek. A gélpárnák hipoallergének is, így jó választás lehet azoknak, akik allergiásak.

Ezek a párnák alvási apnoe és savas reflux esetén is használhatók. Számos különböző méretben és formában kaphatók. A visszerek esetében is enyhülést nyújthatnak.

Kapcsolódó cikkek

Mit csinálj a használt ágyneműhuzattal?

Mit csinálj a használt ágyneműhuzattal?

A textilek újrafeldolgozása során a különböző szálak, fonalak vagy szövetek visszanyerési folyamata és a textilanyag más hasznos termékké alakítása a cél.

Mire figyelj otthoni iroda berendezése kapcsán?

Mire figyelj otthoni iroda berendezése kapcsán?

A Covid berobbanásával meg kellett oldani a dolgozók lazább irodai elhelyezését, ezért bevezették az otthoni iroda, más néven home office módszerét, ami azóta is lényeges eleme maradt a munkahelyi plusz szolgáltatásoknak.

Tévhitek az elektromos padlófűtésről – ezért ne higgy nekik!

Tévhitek az elektromos padlófűtésről – ezért ne higgy nekik!

Kacsából akad bőven, nemcsak a tóparton, hanem a padlófűtés világában is. Hogy miért? Azért, mert a köztudatban megannyi fals feltételezés él, amikről éppen itt az idő lerántani a leplet. Mert ezek az elgondolások nagyjából száz százalékban tévesek.