10 tipp az okos autóvásárláshoz

Az elmúlt években felborult az autóvásárlási trend, ha személyautót szeretnénk venni, bizony várni kell rá, nemcsak bemegyünk a szalonba és megvásároljuk a gépjárművet.
10 tipp az okos autóvásárláshoz

A Covid okozta áruhiány, chip hiány miatt kialakult az a helyzet, hogy az új autók hiánya miatt a vásárlók a fiatal használt autók felé fordulnak vásárlási igényükkel. Természetesen ennek hatására a használt autók árai is emelkedtek, nem mindegy tehát, hogy milyen minőségű autóba fektetjük a pénzünket. Előfordul, hogy a drágán megvásárolt jármű melléfogásnak bizonyul, többet van a szervizben, mint amennyit használjuk. Ez persze nem csak az eladó hibája hiszen a vásárlónak is tenni kell a sikeres vásárlás érdekében. A következő tippekkel elkerülhetővé válhat a csalódás a vásárlás után.

Mire figyeljünk az autó vásárlásnál?

  1. Ne érzelemből vásároljunk autót!

Nem kell azonnal megvenni ha találunk egy jónak tűnő autót, nézzünk szét a piacon előtte.

  1. Ne csak a vételárra koncentráljunk!

A vásárlásnál nem csak a vételár számít hiszen az autónak vannak fenntartási költségei is, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

  1. Benzines vagy dízel legyen az autó?

Alapvetően azt kell figyelembe venni, hogy városban rövid távon vagy vezetünk inkább vagy sokat vezetünk hosszabb távon. A rövidebb távra a városban a benzines autó a megfelelő, míg a hosszú távú utakhoz a dízellel jobban kijövünk anyagilag.

  1. Mire kell az autó?

Ha városban járkálunk autóval, kisebb autóval könnyebb parkolni, míg a nagyobb autóba könnyebben elfér a sok csomag, ha családdal használjuk.

  1. Ne akarjuk mi javítani!

Ezeknek az autóknak a javításához ma már komoly szakmával kell rendelkezni, ne akarjuk a barátokkal megjavíttatni.

  1. Az autó állapotára figyeljünk!

Mindegy, hogy mit mesélnek az autóról, az a fontos, hogy milyen az autó jelenlegi állapota.

  1. Nem biztos, hogy igaz amit a műszer mutat!

Magyarországon a használt autók 70%-ának a kilométerórája vissza van tekerve, ezért a túl alacsony szám a futásnál, nem mindig figyelembe vehető.

  1. Az autó iratai

Alapvető dolog, hogy egy adásvételnél meg legyen a hivatalos papírok, de előfordulhat olyan is, hogy nem az eladó nevén van a gépjármű, ezért mindig nézzük át az iratokat.

  1. Csak a tulajdonostól vásároljunk!

Csak a jármű tulajdonosától vásároljunk autót, ne az előre aláírt adásvételi legyen a biztosíték a tulajdonosra.

  1. Mindig van hiba

Nincs hibátlan használt autó, csak az a kérdés, hogy a hiba ismerete ellenére, nekünk megéri-e az autó.

Amennyiben gyorsan el szeretnénk adni a gépjárművünket, sürgős autó felvásárlás Budapesten készpénzért, az Autófelvásárlás Budapesten weboldalon megrendelhető.

Összegezve

Használt autó vásárlásánál nagyon okosnak kell lennünk, hogy a legtöbb problémát el tudjuk kerülni, ha nem értünk hozzá akkor próbáljunk meg szakemberhez fordulni segítségért.

Kapcsolódó cikkek

Mercedes G történet

Mercedes G modell – Történelem óra

Videón a Mercedes G modell fejlődése.

Dodge Viper drift

Repül a Dodge Viper

A V10-es motorú amerikai sportkocsival, igen látványosan közlekednek.

10 tipp az okos autóvásárláshoz

10 tipp az okos autóvásárláshoz

Az elmúlt években felborult az autóvásárlási trend, ha személyautót szeretnénk venni, bizony várni kell rá, nemcsak bemegyünk a szalonba és megvásároljuk a gépjárművet.