Repül a Dodge Viper

Ha a címből szétrepülő alkatrészekre, vérre és oroszországi belső kamerás felvételekre gondolt, akkor ki kell, hogy ábrándítsuk: csak száguldó, driftelő, és a repülést követően a hátsó kerekeire érkező, sárga Dodge Vipert láthat a lenti videóban.
Dodge Viper drift

Az amerikai sportkocsit az autóipar legendás vezetője, a BMW-nél is dolgozó svájci születésű Bob Lutz hozta létre. A Ford Explorer és más legendás modellek kiagyalója az 1989-es tanulmánnyal robbantotta a köztudatba a Dodge Vipert. A siker elsöprő volt, és a kígyó három év múlva gyártásba is került. A V10-es motorjával és a drágaságával mindig kilógott az amerikai sportautók közül.

A Corvette fölé pozicionált járgány gyártása a magas ára ellenére sem nem volt gazdaságos, az ötödik generációs kivitellel zárult a tündérmese, amelyet 2014 és 2017 között készítettek.

Az utolsó példány 2017 augusztusában gördült le a gyártósorról. Az utolsó szériához tartozó autó látható a videóban, amely keresztben-hosszában közlekedik, zömmel túlpörgő hátsó kerékkel.

Videó itt!

Kapcsolódó cikkek

Ford Kuga Plug-in Hybrid – Valencia átáll a hibridekre

Ford Kuga Plug-in Hybrid – Valencia átáll a hibridekre

A Ford spanyolországi üzeme kulcsfontosságú Európában, itt készül a háromféle hibrid rendszerrel elérhető Ford Kuga is.

10 tipp az okos autóvásárláshoz

10 tipp az okos autóvásárláshoz

Az elmúlt években felborult az autóvásárlási trend, ha személyautót szeretnénk venni, bizony várni kell rá, nemcsak bemegyünk a szalonba és megvásároljuk a gépjárművet.

Dodge Viper drift

Repül a Dodge Viper

A V10-es motorú amerikai sportkocsival, igen látványosan közlekednek.