Íme az úszás 8 csodás előnye

Itt a tavasz, most még könnyebb felkelni időben és elmenni úszni, hiszen a korai órákban már nincs sötét! Indítsd a napod egy kiadós úszással, hiszen rengeteg előnye van.
Az úszás 8 fantasztikus előnye

Ha eddig nem voltál az úszás szerelmese, akkor most eljött az idő, hogy meggyőzzünk! Űzd te is minél gyakrabban ezt a sportot, mert jó hatással van a szervezetre!

A legjobb testmozgás

Tudtad, hogy úszás során a testünk összes izmát megmozgatjuk? Bizony! Ahhoz, hogy ússzunk minden izmunkra szükség van, így olyan helyeken is megdolgoztathatod a tested, ahol eddig még sosem tetted. Az úszás javítja az általános erőnlétet, és pozitívan hat a szív és érrendszeri betegségekre is.

Úszás közben csökken a stressz

Sokan azt mondják, hogy az úszás az egyik legjobb stresszoldó, és ezzel mi sem vitatkozunk. Úszás közben az ember elmerülhet nem csak a medencében, de a saját gondolataiban is. Miközben ringatózunk a hullámokban, kizárjuk a külvilágot és felszabadul a szervezetünk a midennapi stressztől. Az sem utolsó, hogy közben kalóriákat is égetünk, így az alakunk is karcsúsodik.

A feszes izmokhoz vezető út

A víz ellenállása sokkal nagyobb mint a levegőé, így a vízben végzett mozgáshoz nagyobb erőfeszítést kell kifejtenünk. Ez pedig hálás dolog, hiszen az izmaink egyre feszesedebbek lesznek miközben úszunk!

Az úszás égeti a kalóriákat

Úszás közben megemelkedik a pulzuszámunk, ha gyorsúszásban tempózunk akkor sok felesleges kalóriától megszabadíthatjuk a szervezetünket. Az úszás beindítja az anyagcserét is, nem hiába leszünk éhesek egy kiadós medencézés után.

Az úszás olyan, mint a meditáció

Sokan mondják, hogy egy kiadós úszás felér egy óra meditációval. A monoton tevékenység közben csak arra koncentrálunk, hogy minél jobban összehangoljuk a testünk mozgását. Ráadásul úszás közben ellazulunk, nincsenek zavaró tényezők, így a légzésünk szabályossá válik és kiüríthetjük az agyunkat is. Nem csoda, ha úszás után felszabadultnak, és tettre késznek érezzük magunkat, mind testileg, mind lelkileg!

Az úszás sosem unalmas!

Sőt! Az úszás nagyon szórakoztató tevékenység, akár egyedül, akár csoportosan végezzük Ha szeretsz a vízben lenni, akkor próbáld ki a vízi aerobicot, vagy iratkozz be egy úszástanfolyamra, ahol megtanulhatod az úszásnemek helyes használatát. Az úszást végezheted jó időben egy kinti medencében, tengerparton, de télen is tökéletes kikapcsolódás.

Bárki kipróbálhatja

Rengeteg uszoda áll a rendelkezésre, ahol kortól, nemtől, és testsúlytól függetlenül kipróbálhatod magad. Kevés felszereléssel jár, csak a fürdőruhád, egy úszósapkád és egy törölközőt kell magaddal vinned és máris csobbanhatsz. Ha túlsúlyos vagy, akkor ez a legjobb testmozgás, mert nem erőlteted meg vele az ízületeidet, mint a futással, vagy a kardio gyakorlatokkal.

Az úszás a hosszú élet titka

Egy kutatás bebizonyította, hogy akik életükben rendszeresen hódoltak az úszásnak, azok tovább élnek. A tesztet 40.000 ember töltötte ki, és 20-90 éves korig válaszoltak az emberek. Az úszók 50%-kal kisebb valószínűséggel haltak meg, mint azok, akik rendszeresen futottak, vagy sétáltak.

Ha szeretnéd kipróbálni te is a fenti előnyökkel járó úszás jótékony hatásait, akkor vesd bele magad egy medencébe! Ha Pest megyében élsz, esetleg budapesti vagy és egy kevésbé zsúfolt helyet keresel, akkor a herceghalmi Hotel Abacus**** jó választás lesz. A finn szaunával, kültéri jakuzzival, gőzkabinnal, infraszaunával és a 28 négyzetméteres élménymedencével rendelkező Abacus Wellness birodalom egyik ékköve a 25 méter hosszú úszómedence, ahol bátran hódolhatsz az úszásnak. Látogass el egy termálfürdőbe, ússz sokat, élj egészségesen és élj tovább!

Kapcsolódó cikkek

Nyugtató illóolajok

Az 5 leghatásosabb nyugtató illóolaj

Az aromaterápia már az ősidők óta bizonyít. Cikkünkben 5 nyugtató hatású illóolajat mutatunk be.

Mit tehetünk feledékenység ellen?

Mit tehetünk feledékenység ellen?

Ezekkel a módszerekkel garantáltan elkerülhető az időskori memóriaromlás.

Az úszás 8 fantasztikus előnye

Íme az úszás 8 csodás előnye

Ússz rendszeresen, mert jó hatással van a szervezetre