Agglomerációba költözés előtt érdemes jogosítványt szerezni

Ha azt tervezi, hogy Gödre, vagy környékére költözik, és még nincs jogsija, érdemes megfontolni a jogosítvány megszerzését.
Agglomerációba költözés előtt érdemes jogosítványt szerezni

Göd és környéke gyönyörű, nagyon élhető környék, sokan szeretnének jó levegőn lakni. Míg a tömegközlekedés megbízható lehet a belsőbb részeken, a városon kívülre költözve az élete a tömegközlekedési menetrendhez fog igazodni, vagy autóznia kell. Következzen most néhány további ok, amiért szüksége lehet jogosítványra, ha valamelyik Budapest környéki településen vesz lakást, vagy házat.

Napi ingázás, ha Budapesten dolgozik

Ha a fővárosba ingáznia a munka vagy az iskola miatt, az autó elengedhetetlenné válik – és így a jogosítvány megszerzése többé nem kérdés.

Bár a tömegközlekedés Gödre és a környező agglomerációs településeken elérhető, a csúcsidőben időigényes és zsúfolt, illetve sokkal rugalmatlanabb a legtöbb járat beosztása. A másik nagyon fontos szempont, hogy a vonat vagy buszmegállótól haza is kell jutni valahogy - és az újépítésű lakónegyedek többnyire a külsőbb részeken vannak. A jogosítvánnyal a saját menetrendje szerint élhet, háztól-házig utazhat és elkerülheti a tömeget!

Több munkalehetőséghez való hozzáférés

Jogsi birtokában több munkalehetőség is megnyílhat. Egyes munkakörök megkövetelhetik, hogy rendelkezzen autóval, például az értékesítési vagy területi képviselői állások, míg mások előnyben részesíthetik a jogosítvánnyal rendelkező jelentkezőket. A vezetői engedély birtoklásával növelheti az elhelyezkedési esélyeit.

A napi teendők kényelme

A bevásárlás vagy a ruhatisztítás, kényelmesebb lehet autóval. Könnyedén szállíthat csomagokat anélkül, hogy tömegközlekedési eszközökön kellene cipelnie azokat, vagy mások segítségére kellene hagyatkoznia.

Esti programokat tud szervezni

Egy mozi, koncert, vagy színház éppúgy hozzátartozik az élethez, mintha a belsőbb kerületekben lakna! Autóval bármikor kényelmesen hazajut, nem kell elérni az utolsó járatot.

Jobban jár tehát, ha beiratkozik a ReadyGo Autósiskolába és még azelőtt megtanul autót vezetni, hogy elköltözne Budapestről!

Külön ki kell emeljük, hogy bár Budapest kiterjedt tömegközlekedési rendszerrel rendelkezik, ez a rendszer egyre kevésbé gyakori és megbízható, ahogyan az agglomerációba költözik.

Egyes buszok és vonatok csak óránként vagy néhány óránként járhatnak, és előfordulhat, hogy estétől reggelig nem is közlekednek. Ez megnehezítheti a közlekedést, és korlátozhatja a társadalmi tevékenységek és a munka lehetőségeit.

Egy kertes ház, vagy lakás hosszabb napi utazást fog jelenteni

Mielőtt tehát eldöntené, hova költözik, próbálja ki, mennyi idő beérni onnan reggel a munkahelyére, vagy elvinni a gyerekeket iskolába tömegközlekedéssel. Szinte biztosan elfelejtheti az 5-10 perces követési időket. Ha lekési a kiszemelt járatot, könnyen lehet, hogy csak egy óra múlva jön a következő!

Az utazással töltött időt is érdemes átgondolnia. Egy-másfél óra utazás egy irányban már napi 2-3 óra ingázást jelent. Az heti 10-15 óra. Havonta már két-három teljes nap, amit buszon, vonaton tölt. Autóval ez a fele, harmada is lehet.

Kapcsolódó cikkek

Agglomerációba költözés előtt érdemes jogosítványt szerezni

Agglomerációba költözés előtt érdemes jogosítványt szerezni

Ha azt tervezi, hogy Gödre, vagy környékére költözik, és még nincs jogsija, érdemes megfontolni a jogosítvány megszerzését.