Miért érdemes Vácra látogatnunk?

Vác, a Dunakanyar központjaként ismert település Pest megye ötödik legnagyobb városa, amely vonzza a turistákat – mind évezredes történelme, mind gazdag kulturális élete miatt.
Miért érdemes Vácra látogatnunk?

A Dunakanyar egyik legszebb, legeldugottabb ékköve a Váci ártéri tanösvény. Aki végigjárja az 510 méter hosszú, fapallókból kialakított útvonalat, úgy érezheti, egy másik világba csöppent.

Az ösvényt évente nem kevesebb, mint 40 ezer ember keresi fel. Az ártérre épült, hogy a látogatók jobban megismerjék a terület bioszféráját. Útközben a madármegfigyelő helyeken is megpihenhetünk, ahol récével, jégmadárral és további, elsősorban vízimadarakkal találkozhatunk.

Ha a békákat és varangyokat nem is szúrjuk ki, a hangjuk mindenképp végigkíséri majd a sétát. Utána pedig ráadásképp pedig átruccanhat a hasonlóan szép Sződligetre vagy a Vácrátóti Arborétumhoz is.

Ha az extravagáns élmények hívei vagyunk, innen érdemes a Vác külterületén található DCM Horgásztó partja felé venni az irányt, ahol az ország első Jet Ski iskolájában barátkozhatunk a merész vízi sportággal.

A Code27-nél megfelelő technikai hátteret biztosítanak, hogy gyakorolhassunk: akár bérelt Jet Ski-n is elsajátíthatjuk az alapjait. A vízen száguldás és a víz közvetlen közelsége mással összehasonlíthatatlan örömet okoz.

A kultúra rajongóinak jó hír, hogy Vácon találjuk az ország egyik legpatinásabb, húsz éve létező régiségboltját. Az Ódon-Fon Antiques főként kuriózumokat kínál széles választékban a nosztalgiát kedvelő vásárlók részére. Bőséges készletük nagy részét Magyarországon gyűjtik, kisebb részét importálják szerte Európából. Találunk itt a bútorok mellett órákat, festményeket, népi és polgári dísz- és használati tárgyakat is.

Ha maradnánk a kulináris élményeknél, ellátogathatunk az ikonikus Mihályi Patisserie-be, ahol Mihályi László modernül komponált desszertjeit próbálhatjuk ki. Az alapanyagok a környék kertjeiből származnak, így ez a gazdagon termő vidék állandó inspirációt biztosít.

Az izgalmas ízkombinációk, merész formák és díszítések tették ismertté a cukrászmester munkáit, aki folyamatosan bővíti a finomságok körét. Mihályi László az első és mindmáig egyetlen magyar résztvevője a világ legrangosabb cukrászati megmérettetésének, a „Cupe du Monde de la Patisserie”-nek.

Jól ismert helyi különlegesség a Tátrai Ízek Boltja, ahol elsősorban eredeti lengyel finomságokat kóstolhatunk meg. Sajtok, felvágottak, édességek, füstölt áruk és savanyúságok sokaságából válogathatunk a közismerten kedves kiszolgálás mellett. Ha pedig egy kiadós ebédre vágyunk, érdemes a Farm Burgerbe ellátogatni a váci főtér közelében: a tulajdonos történész, aki az ételeken keresztül is szeret edukálni, így a burgerek által körbe tudjuk utazni a világot.

Váci szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Miért érdemes Sződligetre látogatni?

Miért érdemes Sződligetre látogatni?

Íme, a legszebb látnivalók a településen.

A legizgalmasabb látnivalók Dunakeszin

A legizgalmasabb látnivalók Dunakeszin

Ezeket a helyeket érdemes a "Dunakanyar kapujában" felkeresni.

Mit érdemes megnézni Gödön?

Mit érdemes megnézni Gödön?

Felderítettük a környék legjobb helyeit.