Mit érdemes megnézni Gödön?

Göd az agglomerációban, a Dunakeszi járásban található. A Dunakanyar kapujának nevezett, bájos kis település egyúttal vonzó nyaralóhely a Duna partján. Hova érdemes ellátogatnunk, ha itt járunk? Most összeszedtük a legfontosabb célpontokat.
Mit érdemes megnézni Gödön?

Ha Gödön járunk, feltétlenül látogassuk el a strandra! A műemlékekben gazdag település termálvízű strandja egész évben nyitva tart. A sportolni vágyók részére van itt úszómedence, míg a melegvízű termálmedence 34-36 fokos hőmérsékletével nyújt gyógyírt az ízületi bántalmakra. A legkisebbeket idényszerűen gyermekmedence várja, míg a felnőttek a szaunát élvezhetik.

Ha inkább maradnánk az érintetlen természetnél, vár a Feneketlen-tó, ami Göd középső részén, a Duna-parton helyezkedik el. A kisméretű, parkosított környezetű bányató mellett sportpálya és parkoló is található.

A tó partja ajánlott a meghittséget keresőknek, hiszen itt teljes nyugalomban olvashatunk, piknikezhetünk és sétálgathatunk. Fantasztikus hely a maga vadregényes növényzetével és a mellette futó kedves ösvénnyel.

Szomszédságában helyezkedik el a Duna árterén a Gödi-sziget, természetvédelmi terület gazdag madárvilággal, ahová egyszerű kijutni. Habár magas vízállás esetén innen megközelíthetetlen, alacsony vízállás esetén mindenképp érdemes ellátogatni ide.

Ha inkább aktív pihenéssel töltenénk a napot, vagy gyerekekkel vagyunk, mi sem lehet jobb program, mint a Dunakaland Kalandpark. Központi eleme a gyermek, junior, és felnőtt kötélpálya a testmagasságnak megfelelő három különböző pályarendszerrel.

Itt mindhárom korosztály megtalálja a számára biztonságosan teljesíthető, de kihívást jelentő kötélpályát. Hogy a kisebb korosztály se maradjon ki az élményekből, van gyermek ügyességi kötélpálya is, amely 3-9 éves kor között használható.

A pályákat ősfás parkban, százéves faóriások törzsére telepítették. Bejárásuk során elénk tárul a Pilis panorámája és a szinte előttünk hömpölygő Duna. Ha pedig már itt járunk, kipróbálhatjuk a Kalandparkból induló sárkányhajó-túrát is.

Kevés olyan emberi erővel hajtott szerkezet létezik, mellyel egyszerre huszonegy fő képes mozogni, márpedig a sárkányhajó ilyen. Mindez pedig már csak azért is különösen izgalmas, mert gyönyörű környezetben, a Dunakanyarban valósul meg.

A sárkányhajózás remek szórakozás a család számára, de jó kiegészítője a csapatépítő tréningeknek, osztálykirándulásoknak vagy a születésnapi zsúroknak is. Ha pedig egyszerre több hajót is kibérelünk, akár versenyt is rendezhetünk egymással.

Gödi szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Agglomerációba költözés előtt érdemes jogosítványt szerezni

Agglomerációba költözés előtt érdemes jogosítványt szerezni

Ha azt tervezi, hogy Gödre, vagy környékére költözik, és még nincs jogsija, érdemes megfontolni a jogosítvány megszerzését.

Miért érdemes Vácra látogatnunk?

Miért érdemes Vácra látogatnunk?

Összeszedtük a legfontosabb helyi érdekességeket.

Miért érdemes Sződligetre látogatni?

Miért érdemes Sződligetre látogatni?

Íme, a legszebb látnivalók a településen.