Mit érdemes megnézni Gödön?

Göd az agglomerációban, a Dunakeszi járásban található. A Dunakanyar kapujának nevezett, bájos kis település egyúttal vonzó nyaralóhely a Duna partján. Hova érdemes ellátogatnunk, ha itt járunk? Most összeszedtük a legfontosabb célpontokat.
Mit érdemes megnézni Gödön?

Ha Gödön járunk, feltétlenül látogassuk el a strandra! A műemlékekben gazdag település termálvízű strandja egész évben nyitva tart. A sportolni vágyók részére van itt úszómedence, míg a melegvízű termálmedence 34-36 fokos hőmérsékletével nyújt gyógyírt az ízületi bántalmakra. A legkisebbeket idényszerűen gyermekmedence várja, míg a felnőttek a szaunát élvezhetik.

Ha inkább maradnánk az érintetlen természetnél, vár a Feneketlen-tó, ami Göd középső részén, a Duna-parton helyezkedik el. A kisméretű, parkosított környezetű bányató mellett sportpálya és parkoló is található.

A tó partja ajánlott a meghittséget keresőknek, hiszen itt teljes nyugalomban olvashatunk, piknikezhetünk és sétálgathatunk. Fantasztikus hely a maga vadregényes növényzetével és a mellette futó kedves ösvénnyel.

Szomszédságában helyezkedik el a Duna árterén a Gödi-sziget, természetvédelmi terület gazdag madárvilággal, ahová egyszerű kijutni. Habár magas vízállás esetén innen megközelíthetetlen, alacsony vízállás esetén mindenképp érdemes ellátogatni ide.

Ha inkább aktív pihenéssel töltenénk a napot, vagy gyerekekkel vagyunk, mi sem lehet jobb program, mint a Dunakaland Kalandpark. Központi eleme a gyermek, junior, és felnőtt kötélpálya a testmagasságnak megfelelő három különböző pályarendszerrel.

Itt mindhárom korosztály megtalálja a számára biztonságosan teljesíthető, de kihívást jelentő kötélpályát. Hogy a kisebb korosztály se maradjon ki az élményekből, van gyermek ügyességi kötélpálya is, amely 3-9 éves kor között használható.

A pályákat ősfás parkban, százéves faóriások törzsére telepítették. Bejárásuk során elénk tárul a Pilis panorámája és a szinte előttünk hömpölygő Duna. Ha pedig már itt járunk, kipróbálhatjuk a Kalandparkból induló sárkányhajó-túrát is.

Kevés olyan emberi erővel hajtott szerkezet létezik, mellyel egyszerre huszonegy fő képes mozogni, márpedig a sárkányhajó ilyen. Mindez pedig már csak azért is különösen izgalmas, mert gyönyörű környezetben, a Dunakanyarban valósul meg.

A sárkányhajózás remek szórakozás a család számára, de jó kiegészítője a csapatépítő tréningeknek, osztálykirándulásoknak vagy a születésnapi zsúroknak is. Ha pedig egyszerre több hajót is kibérelünk, akár versenyt is rendezhetünk egymással.

Gödi szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Miért érdemes Vácra látogatnunk?

Miért érdemes Vácra látogatnunk?

Összeszedtük a legfontosabb helyi érdekességeket.

Miért érdemes Sződligetre látogatni?

Miért érdemes Sződligetre látogatni?

Íme, a legszebb látnivalók a településen.

Mit érdemes megnézni Gödön?

Mit érdemes megnézni Gödön?

Felderítettük a környék legjobb helyeit.