Milyen fürdőruha ideális számomra?

Ezeket a szempontokat érdemes átgondolni fürdőruha választáskor.
Milyen fürdőruha ideális számomra?

A nyár a strandé és a nyaralásé, ezért természetesen minden évben felmerül a fürdőruha kérdése is. Mindenkinek fontos, hogy olyan fürdőruhája legyen, ami jól áll neki, kényelmes, és amiben jól érzi magát. Megtalálni ugyanakkor már nem könnyű ezeket a darabokat, hiszen nagyon széles a kínálat, és nehéz eldönteni, melyik fürdőruha lenne jó választás.

A sok lehetőség egyrészről zavarba hoz, másrészről viszont jó, mert szinte kizárt, hogy ennyi fürdőruha között ne találnánk olyat, ami tökéletes számunkra. Persze ahhoz, hogy ez megtörténjen, tudnunk kell, milyet keresünk. Nem feltétlenül érdemes impulzusvásárlásokba belemenni – lehet, hogy a kiszemelt darab jól mutat a modellen, próbababán vagy önmagában, de korántsem biztos, hogy rajtunk is jól áll majd.

Ahhoz, hogy a megfelelő döntést hozzuk meg, alaposan át kell gondolni a következő szempontokat:

  • Milyen az alakunk? A fürdőruha kiválasztásánál fontos szempont, hogy milyen az alakunk, hiszen minden formára más típusú fürdőruha illik. A falatnyi háromszögbikini például a vékony alkatú, kisebb mellekkel megáldott hölgyeknek tökéletes választás, de a nagyobb melleket nem tartja megfelelően. Aki alacsony, annak nem biztos, hogy jól áll egy magasabb derekú alsó, de egy magas nőn fantasztikusan mutathat. Gondoljuk át a testi adottságainkat, és azokhoz válasszunk fürdőruhát, így biztos, hogy nem tudunk nagyon mellényúlni!

  • Mellméret. Az előző pontban is említettük már a mellméretet, de azért kiemeljük külön is, mert fontos szempont. Nagyobb mellekhez érdemes jobban tartó, nagyobb fazonú melltartókat választani, vastagabb, szélesebb pántokkal. Egyrészt, ezek kényelmesek és esztétikusak, másrészt, így biztosan nem ér olyan kellemetlenség, hogy egy nagyobb ugrás után, vízben való játék közben véletlenül kilóg, aminek nem kellene.

  • Mennyire vagyunk szégyellősek? Vannak nők, akik elképzelhetetlennek tartják, hogy egy bikiniben menjenek ki a strandra, mások pedig előszeretettel járnak benne. Egyeseket nem zavar, ha sokat mutat a fürdőruhájuk, mások szemérmesen takargatják magukat. Mielőtt vásárolsz egy női fürdőruhát, gondold végig, hogy mennyire vagy merész, vagy éppen mennyire vagy szégyellős – annak semmi értelme, hogy vásárolsz egy csinosnak mondott darabot, amiben aztán kínosan érzed magad.

  • Színek és minták. Ha végignézed, láthatod, hogy a színek és a minták tekintetében szinte végtelen a kínálat. Ahhoz, hogy jól válassz, gondold át, milyen színek passzolnak a bőrödhöz, hajadhoz, szemedhez, illetve neked mi tetszik. A mintákkal nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat, vedd fel azt, amelyik úgy érzed, passzol a stílusodhoz!

  • Minőség mindenekfelett. Az esztétikai kérdések nyilvánvalóan nagyon lényegesek egy fürdőruha esetében, de a minőséget se hagyd figyelmen kívül! Nagyon kínos tud lenni egy leszakadt pánt egy rossz pillanatban, és bosszantó, ha két használat után az anyag annyira kinyúlik, hogy többet nem is tudod viselni. Mindig minőségi, márkásabb fürdőruhák között válogass; ezek drágábbak, de jóval megbízhatóbbak, és évek múlva is tudod majd őket használni!

Kapcsolódó cikkek

Milyen legyen a szandál színe?

Milyen legyen a szandál színe?

Nyáron, többnyire színes, vidám ruhákat hordunk, és nem mindegy, hogy ezekhez az öltözékekhez, milyen színű szandált választunk.

Minden, amit a téli kirándulásról tudni kell

Minden, amit a téli kirándulásról tudni kell

Tippek, amikkel a hideg évszakban is élmény lesz a túra.

Milyen fürdőruha ideális számomra?

Milyen fürdőruha ideális számomra?

Te tudod, hogy milyen fürdőruha áll jól neked? Segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet!