Minden, amit a téli kirándulásról tudni kell

Maradjunk hidratáltak, öltözzünk rétegesen, és mindig legyen nálunk néhány alapkellék.
Minden, amit a téli kirándulásról tudni kell

Az egyre rövidülő nappalok nem számítanak a legfőbb motivációnak, ha a szabadban történő időtöltésről van szó. Könnyen elveszíthetjük a lelkesedésünket, amikor az orrunk pirosra fagy, és éppen ráadásul éppen a kedvenc filmünk megy a tévében. És különben is, nyáron csak elég felkapni a túracipőt,és már mehetünk is világgá, miért kínoznánk magunkat télen is? Mert szép, mert jó, mert izgalmas és mert amikor már nyakunkba vettük az erdőt, egy pillanatig nem gondolkodunk már a döntésünk helyességén. Hogyan készüljünk fel úgy egy kirándulásra egy fűthető nadrág felvételén túl, hogy biztosan jó élmény legyen a számunkra?

Réteges öltözködés

Az egyik legfontosabb dolog, hogy mindig megfelelő ruházatban vágjunk neki a túrának. Ennek az a legjobb és legegyszerűbb módja, ha több réteg ruhával indulunk neki. Legyen nálunk mindig kesztyű, egy vízálló felső réteg, téli sapka és kapucni a kabáton, gyapjú felsőrész vagy legalábbis egy fűthető mellény.

Készüljünk fel a legrosszabbra, hogy a legjobb történjen

Érdemes alaposan felkészülni, mielőtt útnak indulunk, és elrakni néhány könnyű, de roppant hasznos kiegészítőt. A telefonunk legyen feltöltve, de érdemes eltenni egy hordozható töltőt is hozzá. Legyen nálunk térkép, iránytű, kés és egy elsősegély doboz is. Nem árt úgy elindulni, hogy egy hálózsákot is a táskánkba teszünk, ahogy egy vízálló óra, elemlámpa vagy éppen fejlámpa is hasznos lehet, ha éjszakába nyúlóan kirándulunk.

Inni, inni, inni

Nem forralt bort. Amikor a hidegben indulunk neki, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a hidratációról. Ez pedig bizony mínuszokban is éppen annyira fontos, ha nem fontosabb, mint a nagy melegben.

Hallgassunk az időjósra

Sokan hajlamosak úgy gondolni, hogy a meteorológia csak átverés. Amikor viszont egy téli kirándulásra indulunk, inkább vállaljuk, hogy bedőlünk a téves előrejelzésnek,minthogy egy hóvihar közepén találjuk magunkat vagy éppen akkora ködben, ahol az orrunkig sem látunk.

Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

A vadászat története

A vadászat története

A vadászat hosszú múltra tekint vissza az embereknél. A vadászat és a társadalomban betöltött szerepe a kezdetektől napjainkig számos változáson ment keresztül.

Férfiak és nők közötti különbségek

Férfiak és nők közötti különbségek

A férfiak és a nők sok mindenben különböznek, ez is az oka, ha néha nem értenek egyet.

A legnépszerűbb meditációs típusok

A legnépszerűbb meditációs típusok

Akár a stressz kezelésére, akár az egészséged javítására, akár az életed jobbá tételére keresel módszert, a meditáció hatékony lehetőség lehet.