Minden, amit a téli kirándulásról tudni kell

Maradjunk hidratáltak, öltözzünk rétegesen, és mindig legyen nálunk néhány alapkellék.
Minden, amit a téli kirándulásról tudni kell

Az egyre rövidülő nappalok nem számítanak a legfőbb motivációnak, ha a szabadban történő időtöltésről van szó. Könnyen elveszíthetjük a lelkesedésünket, amikor az orrunk pirosra fagy, és éppen ráadásul éppen a kedvenc filmünk megy a tévében. És különben is, nyáron csak elég felkapni a túracipőt,és már mehetünk is világgá, miért kínoznánk magunkat télen is? Mert szép, mert jó, mert izgalmas és mert amikor már nyakunkba vettük az erdőt, egy pillanatig nem gondolkodunk már a döntésünk helyességén. Hogyan készüljünk fel úgy egy kirándulásra egy fűthető nadrág felvételén túl, hogy biztosan jó élmény legyen a számunkra?

Réteges öltözködés

Az egyik legfontosabb dolog, hogy mindig megfelelő ruházatban vágjunk neki a túrának. Ennek az a legjobb és legegyszerűbb módja, ha több réteg ruhával indulunk neki. Legyen nálunk mindig kesztyű, egy vízálló felső réteg, téli sapka és kapucni a kabáton, gyapjú felsőrész vagy legalábbis egy fűthető mellény.

Készüljünk fel a legrosszabbra, hogy a legjobb történjen

Érdemes alaposan felkészülni, mielőtt útnak indulunk, és elrakni néhány könnyű, de roppant hasznos kiegészítőt. A telefonunk legyen feltöltve, de érdemes eltenni egy hordozható töltőt is hozzá. Legyen nálunk térkép, iránytű, kés és egy elsősegély doboz is. Nem árt úgy elindulni, hogy egy hálózsákot is a táskánkba teszünk, ahogy egy vízálló óra, elemlámpa vagy éppen fejlámpa is hasznos lehet, ha éjszakába nyúlóan kirándulunk.

Inni, inni, inni

Nem forralt bort. Amikor a hidegben indulunk neki, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a hidratációról. Ez pedig bizony mínuszokban is éppen annyira fontos, ha nem fontosabb, mint a nagy melegben.

Hallgassunk az időjósra

Sokan hajlamosak úgy gondolni, hogy a meteorológia csak átverés. Amikor viszont egy téli kirándulásra indulunk, inkább vállaljuk, hogy bedőlünk a téves előrejelzésnek,minthogy egy hóvihar közepén találjuk magunkat vagy éppen akkora ködben, ahol az orrunkig sem látunk.

Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Férfiak és nők közötti különbségek

Férfiak és nők közötti különbségek

A férfiak és a nők sok mindenben különböznek, ez is az oka, ha néha nem értenek egyet.

Dolgok, amelyektől egy nő idősebbnek nézhet ki

Dolgok, amelyektől egy nő idősebbnek nézhet ki

Léteznek olyan szépségápolási trükkök, amelyek fiatalítanak, de nagyon sok minden öregíthet is bennünket.

Meditáció és egészséges életmód: a lelki és testi egyensúly keresése

Meditáció és egészséges életmód: a lelki és testi egyensúly keresése

Az egészséges életmód eléréséhez és fenntartásához nem csak a testi egészség és az étrend számít.