A skandináv nők sok mindent másként csinálnak

Amikor látunk egy-egy skandináv filmet – akár krimit is – azt láthatjuk, hogy a skandináv nők kicsit másabbak, mint a más országokban élő nők. Mintha sokkal határozottabbak és karakánabbak lennének. De nem csak ez a tulajdonság jellemzi őket. Mutatjuk is, melyek ezek!
A skandináv nők sok mindent másként csinálnak

Sok országban léteznek úgynevezett társadalmi elvárások. Habár ezek a szigorú elvárások kezdenek szinte minden országban meglazulni, azonban Skandináviában ezt nem nézik rossza szemmel. Azaz, ha egy skandináv nő bejelenti, hogy ő nem szeretne megházasodni, mert nem vágyik sem férjre, sem pedig gyerekekre, akkor senki nem néz rá ferde szemmel és nem kérdezgetik, hogy miért döntött így, illetve meg sem akarják győzni, hogy határozzon másképp, azaz menjen férjhez és szüljön gyerekeket. Illetve itt nagy azon nőknek is a tábora, akik ugyan vágynak családra, alapítanak is családot, ennek ellenére sem mennek férjhez a gyermekük vagy gyermekeik apjához.

A skandináv nők annak ellenére nagyon stílusosak, hogy nem viselnek sok ékszert. Ha bepillantunk egy-egy skandináv filmbe, vagy netalántán elutazunk Skandináviába, azt tapasztalhatjuk, hogy a nők csak nagyon visszafogottan bánnak a kiegészítőkkel. Míg egyes nők csak fülbevalót viselnek, mások nyakában csak nyakláncot láthatunk és sokan csak gyűrűt húznak az ujjukra. És ezek az ékszerek sem kihívóak, hanem szolidak és rendkívül elegánsak. Az eljegyzési gyűrűt sem díszíti hatalmas gyémánt, ezen a téren is a minimalizmust részesítik előnyben.

A skandináv nők is adnak magukra és tudják, hogy mennyire fontos egészségesen élni. Éppen emiatt is sportolnak sokan, azonban sokan nem az edzőteremben izzadnak, sokkal inkább kedvelik a szabadtéri sportokat, mint például túrázás vagy síelés. A legfontosabb azonban, hogy senkinek sem akarnak megfelelni, a rendszeres mozgást csakis önmaguk, az egészségük megőrzése miatt építik be a mindennapjaikba.

A skandináv nőket sokan hidegnek és megközelíthetetlennek gondolják, pedig ez nincs így. Végtelenül türelmesek és kedvesek és nem igazán kedvelik a nagy vitákat, veszekedéseket sem. A házasságban sem jellemzőek a hatalmas kiabálások, hiszen a skandináv nők sokkal jobban kedvelik a békét, a nyugodt légkört és a vitarendezést is nagyfokú empátiával, megértéssel kezelik.

Sok nő bepánikol, ahogy átlépik a negyedik vagy ötödik ikszet. Nem úgy Skandináviában, ahol a nők nem akarnak több évet letagadni a korukból, talán ez is az oka, hogy nem kezdenek őrült sminkelésbe és hajfestésbe az első ráncok és ősz hajszálak megjelenésekor. Méltósággal elfogadják a korukat és egy percig sem gondolják, hogy ettől nem lesznek szépek és kívánatosak.

Kapcsolódó cikkek

A kutya kiképzésének fontossága

A kutya kiképzésének fontossága

Számos oka van annak, hogy miért olyan fontos a kutya kiképzése.

Meditáció és egészséges életmód: a lelki és testi egyensúly keresése

Meditáció és egészséges életmód: a lelki és testi egyensúly keresése

Az egészséges életmód eléréséhez és fenntartásához nem csak a testi egészség és az étrend számít.

Hogyan készítse fel gyermekét az iskolára

Hogyan készítse fel gyermekét az iskolára

Ha gyermeke iskolába megy, fontos, hogy kapcsolatot teremtsen a tanárokkal és a többi diákkal.