A legnépszerűbb meditációs típusok

Akár a stressz kezelésére, akár az egészséged javítására, akár az életed jobbá tételére keresel módszert, a meditáció hatékony lehetőség lehet.
A legnépszerűbb meditációs típusok

Kimutatták, hogy a meditáció segít ellazulni, javítja a memóriát és fokozza a koncentrációt. Emellett együttérzőbbé és szeretetteljesebbé is tehet. A meditációnak több típusa közül választhatsz, és mindegyik egyedi élményt nyújt. Néhányan úgy találják, hogy a heti három-négyszeri meditáció a legjobb módja annak, hogy kiaknázzák az előnyöket.

A meditáció olyan gyakorlat, amely több ezer évvel ezelőtt Indiában alakult ki. Eredete a stressz csökkentésére és a koncentráció növelésére irányuló vágyban gyökerezik. A védikus meditációt úgy gyakorolják, hogy kényelmesen ülnek és elcsendesítik a gondolatokat. Amikor a mély relaxáció állapotában vagy, az agyad jobban működik, és a szívverésed is szabályosabb. A meditáció segít abban is, hogy boldogabbá és elégedettebbé válj az életeddel.

Sokan azért választják a meditációt, hogy csökkentsék a stresszt, javítsák egészségüket és jobbá tegyék életüket. Mások vallásként vagy a szorongás csökkentésének módjaként keresik a meditációt. Fontos, hogy olyan meditációs formát válasszon, amely megfelel a személyes preferenciáinak. Sokféle meditációs forma közül választhatunk, és a legjobb módja annak, hogy megtaláljuk az igazit, ha többféle meditációt kipróbálunk.

Ha új vagy a meditációban, lehet, hogy nehezen tudsz összpontosítani. Számos technika létezik, amely segíthet javítani az összpontosításodat, például a légzésre való összpontosítás, a számolás és a megfigyelés. Használhatod az irányított képalkotást is, amely egy olyan technika, amely képekre vagy ábrákra összpontosít. Ezt a technikát végezheti csoportban vagy egyénileg egy szakemberrel.

A meditáció egyik legnépszerűbb fajtája a mindfulness meditáció. Ez azon az elven alapul, hogy az elme természeténél fogva békés. A mindfulness meditáció során a légzési folyamatra koncentrálsz, és a jelen pillanatban maradsz. A kezdők számára nehéz lehet az összpontosítás, de a meditáció előnyei megérik az erőfeszítést.

A meditáció egy másik típusa a vizualizációs meditáció. A vizualizációs meditáció az összes érzékszervedet használja arra, hogy megalkosson egy képet valamiről, amire vágysz. Néhány példa: tartsd a kezedben a szerelmed képét, vagy képzeld el a sikert. A vizualizációs meditáció hasznos a csakrák, vagyis a testedben lévő energiaközpontok megnyitására és kiegyensúlyozására is.

A meditáció egy másik típusa a Metta meditáció, amely a feltétel nélküli szeretet ápolására összpontosít. A meditáció ezen formája során a szeretet érzéseit önmagad és mások felé irányítod. Nem olyan népszerű, mint a mindfulness meditáció, de idővel drasztikusan javíthatja a hangulatodat.

A meditáció másik népszerű fajtája a transzcendentális meditáció, amely egy mantra csendes ismétlésén alapul. TM néven is ismert, és az 1970-es években olyan hírességek ismertették meg a nagyközönséggel, mint például a Beatles. A meditáció ezen típusának előnyei közé tartozik a szív- és érrendszeri betegségek csökkentése, a PTSD kezelése és a kielégítőbb kapcsolatok kialakítása. A legjobb, ha képzett szakembertől tanuljuk meg a technikát.

Egy másik népszerű meditációs típus az Isha Kriya, amely egy egyszerű jógikus eszköz, amely lehetővé teszi, hogy kapcsolódj a létezés forrásához. Ez egy erőteljes jógagyakorlat, amely mantrákat, koncentrációt és egységet használ, hogy összekapcsoljon téged egy magasabb erővel. A technikát megtanulhatod úgy, hogy részt veszel egy órán, elolvasol egy könyvet, vagy megnézed, ahogy egy szakember végzi.

Kapcsolódó cikkek

Férfiak és nők közötti különbségek

Férfiak és nők közötti különbségek

A férfiak és a nők sok mindenben különböznek, ez is az oka, ha néha nem értenek egyet.

Dolgok, amelyektől egy nő idősebbnek nézhet ki

Dolgok, amelyektől egy nő idősebbnek nézhet ki

Léteznek olyan szépségápolási trükkök, amelyek fiatalítanak, de nagyon sok minden öregíthet is bennünket.

Miket ne mondjunk egy férfinak, miket ne csináljunk nőként?

Miket ne mondjunk egy férfinak, miket ne csináljunk nőként?

A férfiak is könnyen megsértődhetnek, csak nem minden esetben mutatják ki.