5 dolog, amiért népszerű a barista munka

Ma már a gőzölgő feketét egyre profibb szakemberek készítik a kávézókban.
5 dolog, amiért népszerű a barista munka

Minden igényes kávézó igyekszik alkalmazni baristat. Aki ma elvégzi a barista képzést az biztos lehet benne, hogy fog munkát kapni, akár itthon akár a szomszédos országokban, de bárhol máshol külföldön is.


Milyen előnyei vannak, ha barista a szakmád?

Vajon megéri baristának tanulni? Ha igen, akkor miért?

1. Azonnali elhelyezkedés

Senki sem azért szerez meg egy végzettséget, hogy aztán újból csak hónapokig otthon legyen elfoglaltság nélkül. Joggal várhatja el magától bárki, hogy egy új szakmával azonnal el tudjon helyezkedni. A barista képzés után, az oktató intézménnyel szerződött partnerek is alkalmazzák a végzett baristákat, de ha ez nem felel meg, akkor az álláshirdetések között érdemes nézelődni. Sok ilyen álláshirdetés található a világhálón.

Éppen ebben rejlik a barista tanfolyam sikere, hiszen igen nagy kereslet mutatkozik a gyakorlattal is rendelkező baristak iránt. Amennyiben ez nem felelne meg az elképzeléseknek, akkor még mindig nézelődhetünk az álláshirdetések között. Ilyenek ugyanis bőségesen megtalálhatóak a világhálón. A tanfolyam előnye éppen ebben is rejlik, hiszen igen nagy kereslet mutatkozik a területen végzett, gyakorlati ismeretekkel is rendelkező baristák iránt.

2. Karrier külföldön

Napjainkban már nem számít furcsának, ha valaki határainkon kívül vállal munkát. Barista végzettséggel pedig ez nem is gond, hiszen a hazai bérekkel szemben klasszisokkal nagyobb anyagi és emberi megbecsüléssel lehet elhelyezkedni. Vannak ugyan Magyarországon is kimagasló jövedelmek, néhány neves kávézóban munkát vállalva, de azért a külföldiekkel nem vehetik fel a versenyt.

Ausztriában és Németországban a német nyelvtudás ebben a szakmában elengedhetetlen. Angliában viszont az angol szükséges, mégpedig annyira, hogy nyelvismeret nélkül nem nagyon lehet elhelyezkedni ebben a szakmában. Baristaként érdemes nyelvet tanulni akár tanfolyam akár magántanár formájában.

3. Anyagi biztonság

Minden munkával szemben fennáll az az elvárásunk, hogy hosszú távon megéljünk belőle, anyagi biztonságban érezzük magunkat. A barista olyan szakma, amely nagyon valószínű, hogy egyre jobban keresett lesz. A gyakorlat megszerzése után egyre színvonalasabb kávézókban dolgozhatunk és feltornázhatjuk magunkat a szakma legjobbjai közé, ha igazán szeretjük amit csinálunk és elég ambíció is van bennünk.

4. Vállalkozóvá válni

A barista képzés során megszerzett tudásanyag már ideális egy saját kávéház vezetéséhez is. Ha mindig is egy kávézó megnyitása volt a vágyunk, akkor most végre meg is valósítható. Azt azonban érdemes tudnunk, hogy a siker sokban múlik azon, hogy milyen környezetet vagyunk képes teremteni, hogyan rendezzük be, mennyi figyelmet tudunk szentelni neki.

5. Munka mellett is megszerezhető képzés

A barista képzést sokan többedik szakmának választják, hogy több lábon álljanak vagy komplettebb legyen a szakmai képzettségük. A tanfolyam munka mellett is elvégezhető, szinte minden nagyvárosban elérhető képzés. Amennyiben Budapesten keresel képzési lehetőséget, a Bols Mixer Akadémia szervezésében, budapesti barista képzés szakemberektől megrendelhető.

Összegezve

A barista szakma egyre inkább keresetté válik, érdemes akár munka mellett is elvégezni, ha szeretünk a vendéglátásban dolgozni. Jól fizető, biztos megélhetést biztosító, külföldön is keresett szakmunka.

Kapcsolódó cikkek

Az Édesburgonya - típusok, színek és ízvilág

Az Édesburgonya - típusok, színek és ízvilág

Az édesburgonya egy rendkívül változatos és tápláló gumós növény, amely számos típusban és színben elérhető.

A bor online vásárlásának előnyei

A bor online vásárlásának előnyei

Az online borvásárlás megfizethető és kényelmes módja annak, hogy élvezze a finom borokat.

Íme, a világ legkülönlegesebb italai

Íme, a világ legkülönlegesebb italai

Nem mindegyik alkoholos, de alapvetően hozzátartoznak egy-egy ország karakteréhez.